Bedrijf doet kleine naamswijziging en waarde van aandeel schiet 500 procent omhoog

156

Een blockchain is een database die wordt gedeeld door alle knooppunten die deelnemen aan een systeem op basis van het Bitcoin-protocol. Het is open voor iedereen, niemand is de eigenaar. Vergelijk het met het internet, dat alle websites bevat. Iedereen met een internetverbinding kan die pagina’s bekijken.

Blockchain domineert momenteel de tech-wereld. Voor sommigen is het een hype, anderen zien het dan weer als de meest disruptieve uitvinding sinds het internet. 

Een uitvinding die u in ieder geval nooit zou associëren met… ijsthee. Maar toen het New Yorkse bedrijf Long Island Iced Tea Corp aankondigde hun naam te veranderen in Long Blockchain Corp., schoot de waarde van het aandeel met vijfhonderd procent omhoog. 

Er heeft trouwens eerder al zo’n hysterisch voorval plaatsgevonden. In oktober veranderde een Britse firma, die investeert in internetbedrijven, haar naam van van On-line Plc naar On-line Blockchain Plc. De aankondiging was goed voor maar liefst een 394 procent stijging van het aandeel. 

Daar drinken we eentje op!

 

 

REACTIES