Dit zijn de duurste fietsen ter wereld

1

Vorige week stelden we u de Lamborghini-fiets voor: een pareltje dat maar liefst 15.000 euro moet kosten. Een beetje geschrokken van die prijs, vroegen we ons af of er misschien nòg duurdere, ongemotoriseerde tweewielers zijn. En ja hoor.

Litespeed Blade Fiets

De Litespeed Blade Fiets is bijna volledig gemaakt van ultralichte materialen als koolstofvezel en titanium. Daardoor is deze tweewieler niet alleen zeer licht en kan hij dus ook zeer snel, maar heeft hij ook een stevig prijskaartje. 31.000 euro om precies te zijn.

Montante Luxury Gold Collection

Als er een land is waar ze qua design gek kunnen doen, dan is het wel Italië. Dat is dan ook het land waar deze vrouwenfiets wordt geproduceerd. Het frame is versierd met 24-karaats bladgoud, afgewerkt met een speciale vernislaag. De spatborden en enkele andere details zijn vervaardigd uit walnotenhout, het zadel is overtrokken met pythonleer. Prijskaartje? 35.000 euro.

Tiffany & Co Lady’s Bicycle

Deze fiets werd op het einde van de negentiende eeuw vervaardigd. Met zijn ivoren handgrepen en Brook’s lederen zadel was de tweewieler toen al enkel voor de rijkste dames weggelegd. Wie vandaag nog een exemplaar vindt, die mag daar op zijn minst 40.000 euro voor neertellen.

Chrome Hearts X Cervelo

Wat als… een fabrikant van belachelijk dure accessoires en een fietsenmaker besluiten om samen een koerfiets te maken? Wel, dan krijgt u dus dit. Zij maakten in 2010 een fiets die het menselijk lichaam moest voorstellen. Om eerlijk te zijn: dat menselijk lichaam zien we er niet zo direct in terug. Wat natuurlijk niet wegneemt dat het een kunstwerk op wielen is. Maar dat mag ook wel, voor een prijs van 45.500 euro.

Trek Madone Diamond

Nog zo’n resultaat van een samenwerking die u eigenlijk nooit zou verwachten. In 2005 maakten Nike, Trek Bikes, kunstenaar Lenny Futura en Alan Friedman dit rijwiel. Kostprijs? 53.250 euro. Hier en daar zitten er wel goud en diamanten in verwerkt.

Aurumania Kirstal Edition Gold Bike

Moesten rappers met fietsen rondrijden in de plaats van gewrapte supercars, dan zouden ze er waarschijnlijk zo uitzien. Een zadel van het fijnste leder, compleet bedekt met bladgoud en afgewerkt met zo’n zeshonderd Swarovski-steentjes. En dat voor een prijs van 87.000 euro.

KAWS – Trek Madone

Deze fiets werd speciaal gemaakt voor Lance Armstrong om deel te nemen aan de Vuelta Castilla y Leon Race. Opvallend zijn de bijzondere velgen en het tandwiel dat een geheel lijkt met de achterste velg. Kunstenaar Brian Donnelley voorzag de fiets met een waarde van 121.000 euro van een kleurtje.

Trek Yoshitomo Nara

Ook deze fiets werd voor Lance Armsrong gemaakt. Het design komt van de kunstenaar Yoshitomo Nara en het frame bestaat volledig uit carbon. Geschatte waarde: 150.000 euro.

Trek Madone Butterfly

Ook met ‘s werelds duurste fiets heeft Lance Armstrong een wedstrijd gereden. De Tour de France in 2009 om precies te zijn. Een design van Damien Hirst en het frame is versierd met échte vlinders. Na die koers wisselde de fiets van eigenaar voor 500.000 dollar, wat overeenkomt met 403.000 euro.

Heeft u niet zoveel geld stuk te gooien, maar wil u toch een bijzondere en kwalitatieve fiets? Dan moet u beslist eens een kijkje nemen op Bikester.be. U vindt er meteen ook al uw fietskleding en -accessoires. Bijzonder handig dus.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur