Dit zijn de (nieuwe) toekomstplannen van Alfa Romeo

862

Mensen die bijvoorbeeld zaten te wachten op de langverwachte opvolger van de 166, die zullen nog iets langer geduld moeten oefenen.

Geen enkel ander automerk heeft zo’n schare trouwe volgers als Alfa Romeo. Er bestaat zelfs een naam voor die lui: Alfisten. Aan de andere kant is er geen enkel merk dat het geduld van zijn liefhebbers zo lang op proef stelt. Net voor de introductie van de nieuwe Giulia, beweerden ze dat er de komende twee jaar maar liefst acht nieuwe modellen zouden komen. Wel, die planning is nu ietwat bijgesteld. Een en ander zou ermee te maken hebben dat de Giulia nog wat probleempjes heeft, waardoor de Amerikaanse markt niet meteen warm loopt voor de prachtig gelijnde sedan.

De MiTo, Alfa Romeo’s kleinste, die al sinds 2008 grotendeels ongewijzigd in productie is, zal voorlopig nog geen opvolger krijgen. Hetzelfde geldt voor de Giulietta, waarvan eerder nog gefluisterd werd dat-ie zou afgelost worden door een achterwielaangedreven vierwieler. Tot slot zal ook de 4C nog iets langer dan voorzien moeten meegaan.

Hoe zit het dan met de spirituele opvolger van de 166, die onder andere de BMW 5-reeks, de Mercedes E-klasse en de Audi A6 moet beconcurreren? Die zou er nog steeds komen, maar we hoeven hem niet voor 2021 te verwachten. Ook dat die ‘Alfetta’ zou gaan heten is nog niet zeker.

Toch is er ook nog goed nieuws. Alfa Romeo is nog steeds van plan om een coupéversie van de Giulia uit te brengen. Die zouden we wél volgend jaar al mogen verwachten. Ook zou er druk gewerkt worden aan een SUV die groter is dan de Stelvio om de concurrentie aan te gaan met de X5’en, X7’s en Cayenne’s van deze wereld.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur