Vrouwen in Barcelona mogen overal topless zwemmen

200

Het stadsbestuur stuurde een brief naar alle stedelijke zwembaden om hen eraan te herinneren dat vrouwen het recht hebben om zonder bovenstukje te water te gaan.

Terwijl er in onze streken moeilijk wordt gedaan over vrouwen die borstvoeding geven in het openbaar, kwamen er in de Spaanse stad Barcelona klachten bovendrijven over openbare zwembaden waar het verboden is om topless te zonnen-baden. Het stadsbestuur startte eind juni een onderzoek en kwam tot de conclusie dat er inderdaad een aantal faciliteiten de vrijheid van de vrouw beperkten.

In de brief stelde het stadsbestuur dat het gelijkheidsbeginsel geschonden wordt wanneer vrouwen zich aan bepaalde vestimentaire regels moeten houden en mannen niet. Er zijn dus geen regels in Barcelona over wat iemand wel of niet mag dragen in een openbaar zwembad, zowel indoor als outdoor. De actiegroep die het pijnpunt onder de aandacht bracht, Mugrons Lliures, is alvast blij met de reactie van het stadsbestuur en noemt Barcelona ‘een beetje meer gelijk en vrij’.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur