Wijnliefhebbers opgelet: ’s werelds duurste wijn kan weldra de jouwe zijn (foto)

349

Investeer je in de juiste wijn, dan kun je hier net zoals bij whisky op de lange termijn veel geld mee verdienen.

Je kunt op verschillende manieren in wijn investeren; in flessen, in aandelen of in een wijndomein. Investeren in flessen is echter een gevaarlijk spel. Want welke flessen moet je dan kopen? Het is ook moeilijk om ze nadien te verkopen, want enkel perfect geconditioneerde flessen halen de hoogste bedragen.  Aan inspiratie voor een geschikte wijnkelder om je investering te herbergen is er op de P-site geen gebrek.  

Met de volgende wijn, heb je alvast een fles in huis van een totaal andere orde. Liber Pater – de exclusieve wijn van een klein domein in de Franse Graves – brengt slechts 240 flessen van een vintage wijn uit 2015 op de markt. De kostprijs per fles? 30.500 euro.

Wat de wijn zo duur maakt is het feit dat er gebruik is gemaakt van diverse druivensoorten uit de Bordeaux-regio, zoals de Castets, Tarney-Coulant en Pardotte. Een druif is toch maar een druif, zal je denken. Mis poes, want het gaat hier om un-grafted grapes . Dit zijn druiven afkomstig van struiken die niet geworteld zijn aan de wortel van een andere ‘type’ druif . Hierdoor slagen de wijnboeren erin om de phylloxera (luizensoort) tegen te gaan. 

Ook bevat de wijn van un-grafted grapes veel meer smaak, die beter wordt naarmate de jaren voorbij gaan. De prijs valt nog beter te slikken als je weet dat de wijngaard enkele tumultueuze jaren achter de rug heeft. Zo werd er door omstandigheden geen wijn door hen geproduceerd in 2008, 2012 en 2013. In 2016 vernielden vandalen een groot deel van de wijngaard en in 2017 was de nachtvorst de grote boosdoener. 

Met andere woorden: een 2015 vintage is een heus collector’s item geworden.

Wil je alvast dat ze een flesje voor je opzij zetten, dan kan jezelf op de wachtlijst zetten via info@liber-pater.com. Veel succes!

REACTIES